nachtelijk panorama van een grote stad

Esso Synergy™ brandstoffen

Onze Esso Synergy benzines

Ontdek met hoeveel aandacht voor detail onze brandstof ontwikkeld wordt.

een man gebruikt de pomp in een Esso-station

Vanaf 1 oktober is op bijna alle Esso-tankstations in Nederland E10-benzine verkrijgbaar. Aan deze benzine is maximaal 10% bio-ethanol toegevoegd.

De overheid heeft vanuit klimaatoverwegingen besloten tot het verplicht aanbieden van benzine met meer bio-ethanol dan de huidige 5%. De inzet van bio-ethanol in benzine draagt bij aan het behalen van klimaatdoelstellingen.

Meer dan 90% van de benzineauto’s kan rijden op E10 brandstof.

Voordat je E10 brandstof tankt, raden wij aan een check te doen op www.e10check.nl

Voor auto’s die niet op E10 brandstof kunnen rijden blijft er voldoende aanbod van E5-benzine. Tankstations met twee of meer tankinstallaties voor benzine zijn verplicht om bij minimaal de helft van hun vulpistolen E10-benzine aan te bieden. De andere helft blijft beschikbaar voor andere soorten benzine, zoals benzine ongelood 98. Tankstations met infrastructuur voor maar één soort benzine blijven vrij in de keuze wat zij aanbieden.

Voor meer informatie ga je naar www.rijksoverheid.nl

Een vrouw met haar zwarte auto en een bootje erachter gebruikt de pomp in een Esso-station.
Twee cirkels (blauw en rood) met de twee soorten Synergy-brandstoffen

Tips

Zorg dat je auto goed wordt onderhouden en controleer regelmatig het oliepeil om je motor tevreden te houden. Dit helpt ook de CO₂-uitstoot te verminderen.
Zorg dat je de bandenspanning ten minste één keer per maand controleert en voor je een lange autoreis gaat maken. Als je met te zachte banden rijdt, kan je brandstofverbruik toenemen met maar liefst 4 procent.***
Houd je ramen dicht wanneer je 100 kilometer per uur of sneller rijdt. Open ramen zorgen voor veel luchtweerstand, waardoor je meer brandstof verbruikt bij hogere snelheid. Haal je drager ook van het dak als je hem niet gebruikt en bespaar tot maar liefst 10 procent op brandstof.****
Laat je auto niet langdurig stationair draaien wanneer je stilstaat. Als je stilstaat in de file, overweeg dan om je motor uit te zetten indien dit veilig is. Met moderne automotoren kun je na het starten meteen rijden, zodat je onnodig brandstofverbruik kunt voorkomen.
Het is bekend dat airconditioning veel energie verbruikt, waarbij brandstof wordt verbruikt en CO₂ wordt uitgestoten.**** Als je langzaam rijdt, zet de airco dan uit en open in plaats daarvan je ramen.
een snelweg op het platteland bij zonsondergang
 • Een Esso Express-station

  Kwaliteitsbrandstof voor een lage prijs

  Ontdek meer over onze Esso Express stations.

  Ontdek meer
 • Tassen vol verrassingen dankzij Esso Extras

  Tassen vol verrassingen dankzij Esso Extras

  Ontdek meer over ons spaarprogramma.

 • De Esso Card™ in oranje en paars

  Haal meer uit de Esso Card™

  Ontdek hoe we kunnen helpen om tijd en geld te besparen met Esso Card™.

 • Het dak van een Esso-station onder een blauwe hemel

  Stations die ontworpen zijn voor elk soort bezoek

  Gebruik onze Brandstofzoeker om het voor jou meest geschikte station te vinden.

  Ontdek meer

**Bevindingen zijn gebaseerd op (1) tests van voertuigmotoren, intern of door een derde partij; en/of (2) overheidspublicaties; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. De vergelijking is op basis van het verschil met benzine zonder additieven. De uitstootgassen hebben te maken met CO, HC en NOx. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, de rijstijl en eerder gebruikte brandstof.

**Esso Synergy Supreme+ benzine claims zijn gebaseerd op (1) tests van voertuigmotoren, intern of door een derde partij; en/of (2) overheidspublicaties; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. Esso Synergy Supreme+ benzine heeft een nieuwe formule en twee keer zoveel additief, in vergelijking met Esso Synergy Euro benzine. De claims zijn relevant voor de prestaties van de Esso benzine die verkocht wordt bij geselecteerde Esso stations in Nederland. Lees ook de informatie van je autofabrikant over octaaneisen. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, de rijstijl en eerder gebruikte brandstof.

*** Internationaal Energie Agentschap
**** Europese Commissie