De meestgestelde vragen

Algemene veelgestelde vragen

Maak gebruik van de Esso FuelFinder applicatie, die ook als app voor iOS- en Android-apparaten beschikbaar is, om het dichtstbijzijnde Esso-station en de voorzieningen die het biedt te vinden (controleer het met behulp van de filteroptie rechts onderaan van de kaart). http://www.essofuelfinder.be.
Als u de verkeerde brandstof in uw auto hebt getankt, schakel de ontsteking niet in of start uw motor niet. Hierdoor kan de motor beschadigd worden. Bel een pechhulpverleningsdienst onmiddellijk op. Zij zullen in staat zijn om de brandstof uit uw voertuig af te voeren.
Gebruik onze webpagina om deze informatie op grond van het type van uw auto te weten te komen: https://www.mobil.be/nl-be/which-oil.html. Mocht u nog vragen over onze producten hebben, consulteer dan het veiligheidsinformatieblad op http://www.msds.exxonmobil.com/IntApps/psims/psims.aspx.
Als kaarthouders een bank- of kredietkaart gebruiken, houdt hun bank vaak een bedrag in op hun rekening. De kaarthouder kan geen gebruik maken van dit bedrag tot de bank het bedrag vrijgeeft. De beslissing tot inhouden van dit bedrag wordt door de banken genomen. Wanneer u uw bank- of kredietkaart aan de betaalautomaten bij de pomp gebruikt, weet de uitbater niet hoeveel brandstof u wil kopen. Hij stuurt een elektronisch verzoek aan uw bank om een aankoop voor een bedrag in euro's toe te staan. Zelfs al heeft u niets gekocht, zal uw bank meestal toch een reservering plaatsen op uw rekening. Nadat u de eigenlijke aankoop heeft afgerond en het tankpistool heeft teruggeplaatst, zal het exacte bedrag van uw aankoop direct verzonden naar uw bank. Op dat moment dient uw bank het werkelijke bedrag van de aankoop in rekening te brengen en de reservering van uw rekening te verwijderen. Banken verwijderen de reservering echter niet altijd onmiddellijk, maar pas binnen 1-5 dagen.
De overgrote meerderheid van de Esso-tankstations in België worden nu onder de merknaam Esso door onafhankelijke bedrijven uitgebaat. Als u zich voor sponsoring door uw lokale tankstation wilt aanmelden, neem dan direct contact op met de stationsmanager.
Esso-tankstations in België worden door onafhankelijke bedrijven uitgebaat, waaronder Comfort Energy (www.comfortenergy.be), MAES (www.maes-oil.be), U-Car (www.ucarservices.be/nl), G&V (www.g-v.be) en Guvvi. Neem rechtstreeks met hen contact op.
Esso-tankstations in België worden door onafhankelijke bedrijven uitgebaat, daarom adviseren wij u voor eventuele carrièremogelijkheden de webpagina's van de grotere uitbaters te bezoeken: Comfort Energy (www.comfortenergy.be), MAES (www.maes-oil.be), U-Car (www.ucarservices.be/nl), G&V (www.g-v.be) en Guvvi. Als u bij het lokale tankstation wil werken, neem dan direct contact op met de stationsmanager.

Express-tankstations in België worden onder de merknaam Esso door onafhankelijke bedrijven uitgebaat. Vind de contactgegevens van de juiste klantendienst bij het tankstation op de Esso FuelFinder applicatie (http://ww.essofuelfinder.be/)
Om een kopie van de bon te krijgen, zijn de volgende details nodig:

  • naam/adres van het tankstation
  • datum en tijd van de transactie
  • brandstoftype
  • pompnummer
  • bedrag en hoeveelheid van de transactie
  • betalingsmethode (contant, tankpas, bankpas)
  • de eerste 6 en laatste 4 cijfers van de pas

Voor het opmaken van een BTW-factuur zijn volgende documenten/details nodig:

  • originele tankbon OF fotokopie/bankafschrift
  • bedrijfsgegevens (naam, adres, BTW-nummer)
  • naam en postadres
De Esso-tankstations in België worden door verschillende bedrijven uitgebaat. Kijk naar de naam van de uitbater van het tankstation, die vermeld wordt op de bon, en stuur uw vraag naar het relevante adres:

G&V Energy Group
Email: xlss@g-v.be
Adres:
Harelbeeksestraat 120
8520 Kuurne

MAES NV
Email: info@maes-oil.be
Adres:
Reedonk 12
2880 Bornem

Cecoforma SA & Uhoda SA
Email: customerservice@ucarservices.be
Adres:
Rue Léon Frédéricq 14
4020 Luik

GUVVI BVBA
Adres:
Sint-Laureinsesteenweg 9-11
9900 Eeklo

In het geval u de exploitant niet kunt identificeren, stuur uw vraag naar het adres van onze klantendienst:

Esso Belgium Klantendienst
Email: customercare.bnl@exxonmobil.com
Adres:
Postbus 100
B-2060 Antwerpen 6
De Esso tankkaart wordt door een onafhankelijk bedrijf - WEX - behandeld, daarom raden wij u aan contact met hen op te nemen via het volgende telefoonnummer: +32 0800 94 918.
Bezoek de internetpagina essoextras.be om het antwoord op uw vraag te vinden of neem contact met Esso Extras op via het volgende telefoonnummer: BE: +32 02 403 953
Als u iets op een Esso-tankstation bent vergeten, kijk dan naar de contactgegevens van het station op Esso FuelFinder applicatie en neem contact met hen op of keer persoonlijk naar het tankstation terug. http://www.essofuelfinder.be/
Synergy is de merknaam van de brandstoffen die in Esso-tankstations verkocht worden. Deze brandstofformule is verkrijgbaar bij alle Esso-tankstations in België, Luxemburg, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
Uit ons onderzoek bleek dat Synergy de beste naam is voor Esso-brandstoffen. Bij Synergy hoort ook een betere uitstraling van het tankstation met veel innovatieve designelementen die brandstofaanbiedingen op een meer consequente en effectieve manier communiceren aan consumenten.
Synergy, de naam van onze brandstoffen, wordt ondersteund door de omschrijving Fuel Technology, die verwijst naar onze investeringen in technische innovatie. Ons team van onderzoekers en ingenieurs is voortdurend op zoek naar manieren om onze brandstofproducten te verbeteren.
Het Synergy-icoon versterkt de merknaam.
Esso Diesel Blue is een mix van 30% waterstof-behandelde olie, geproduceerd uit afgewerkte olie om mee te koken (in het Engels afgekort als HVO). De andere 70% is conventionele diesel.
In gebruik is Diesel Blue hetzelfde als de diesel die je gewend bent.
Waterstof-behandelde plantaardige olie (HVO) wordt soms verward met Fatty Acid Methyl Esters (FAME). Het belangrijkste verschil is dat de FAME moleculen zuurstof bevatten, terwijl de moleculen van HVO gelijk zijn aan die van conventionele diesel. In gebruik is Esso Diesel Blue met HVO dan ook hetzelfde als traditionele diesel.
De CO2-uitstoot* van Esso Diesel Blue is tot 19,5%* kleiner dan van conventionele diesel. Bovendien heeft Esso Diesel Blue een hoger cetaangetal, dat zou kunnen leiden tot een stillere motor, sneller starten op koude dagen en minder rookproductie.
Esso Diesel Blue is, jawel, erg blauw. We hebben een blauwe kleurstof toegevoegd, zodat je ‘t niet kunt verwarren met andere diesel. De blauwe kleurstof heeft geen effect op de daadwerkelijke eigenschappen van Esso Diesel Blue.
Wil je Esso Diesel Blue eens uitproberen? Je vindt Esso Diesel Blue al op ruim 20 stations in Zuid-Nederland!
Esso Vissers Mill
Langenboomseweg 56a
Mill
5451 JL
Esso Vissers Horst
Stationsstraat 90
Horst
5961 HS
Esso Vissers Melick
Heinsbergerweg 3a
Melick
6074 AC
Esso Vissers Utrecht
Briljantlaan 15
Utrecht
3523 CD
Esso Vissers Odiliapeel
Oudedijk 6
Odiliapeel
5409 AC
Esso Vissers de Beaufort
Maastrichterweg 12
Meerssen
6231 BK
Esso Vissers Helden-Panningen
Maasbreeseweg 29
Helden (Panningen)
5981 NZ
Esso Vissers Leunen
Albionstraat 5
Leunen
5809 AB
Esso Vissers ‘t Hout
Graaf Engelbertlaan 200
Breda
4812 PX
Esso Vissers De Waluwe
Steenweg 92a
Zaltbommel
5301 MZ
Esso Vissers Rotterdamseweg
Rotterdamseweg 15
Ridderkerk
2984 CA
Esso Vissers Oostpoort
Oostpoort 10
Etten Leur
4873 LA
Esso Vissers Steenakker
Backer en Ruebweg 101
Breda
4815 PM
Esso Baskensburg
President Rooseveltlaan 731
Vlissingen
4383 NG
Esso Macor
Sloeweg 11
Vlissingen
4383 XZ
Esso Aers Oostburg
Bredestraat 23g
Oostburg
4501 EB
Esso Root Nederweert
Venloseweg 1
Nederweert
6031 ST
Esso Van Horne Budel
Randweg Oost 1
Budel
6021 PA
Esso Vissers Venlo (De Witte)
Fort Sint Michielstraat 19
Venlo-Blerick
5922 XC
Esso De Warande
Rooseveltlaan 194
Bergen op Zoom
4624 DG
Esso Kreijne Hoogland
Bunschoterstraat 40
Hoogland
3828 NN
Esso Vossen
Zuiderpoort 12
Echt
6101 KA
* CO2-emissiereductie houdt rekening met de productie en het gebruik van de brandstof. Verwachte potentiële CO2-besparing tot 19,5% voor Esso Diesel Blue met 30% waterstofbehandelde olie, geproduceerd uit afgewerkte olie om mee te koken, vergeleken met conventionele diesel met tot maximaal 7% vetzuurmethylester (FAME). De berekening is gebaseerd op de in EU-richtlijn (EU) 2018/2001 beschreven methodologie en bevat bijdragen van N2O en CH4, uitgedrukt in CO2- equivalente emissies. Bezoek esso.nl/dieselblue voor volledige details. Alle hierin gebruikte handelsmerken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Exxon Mobil Corporation of van een van haar dochterondernemingen. Esso Nederland BV, Postbus 1, 4803 AA Breda.