Het dak van een Esso-station onder een blauwe hemel

Benzine nodig in de buurt?

Laat ons je helpen het best bereikbare tankstation te vinden. We laten je zelfs zien hoe je er komt.

Vind je tankstation

Wij besteden evenveel aandacht en zorg aan elke brandstof in onze Synergy familie, want elke chauffeur en elke motor is voor ons belangrijk. We weten dat veel mensen denken dat alle brandstoffen ongeveer hetzelfde zijn. Daarom laten we je graag zien hoeveel aandacht voor detail er in onze Synergy brandstoffen gaat en leggen we graag uit, waardoor ze dat tikkeltje anders zijn.

Onze Synergy benzines

Onze Synergy diesels

De meestgestelde vragen

Synergy is de merknaam van de brandstoffen die op Esso- tankstations verkocht worden. Deze brandstofformule is verkrijgbaar bij alle Esso-tankstations in Belgie, Luxemburg, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
Uit ons onderzoek bleek dat Synergy de beste naam is voor Esso-brandstoffen. Bij Synergy hoort ook een betere uitstraling van het tankstation met veel innovatieve designelementen die brandstofaanbiedingen op een meer consequente en effectieve manier communiceren aan consumenten.
Synergy, de naam van onze brandstoffen, wordt ondersteund door de omschrijving Fuel Technology, die verwijst naar onze investeringen in technische innovatie. Ons team van onderzoekers en ingenieurs is voortdurend op zoek naar manieren om onze brandstofproducten te verbeteren.
Het Synergy-icoon versterkt de merknaam.

Esso Diesel Blue is een mix van 30% waterstof-behandelde olie, geproduceerd uit afgewerkte olie om mee te koken (in het Engels afgekort als HVO). De andere 70% is conventionele diesel.

In gebruik is Diesel Blue hetzelfde als de diesel die je gewend bent.

Ontdek meer

 • Car_Reading_Wash_Me

  Carwash

  Trakteer je auto eens op een Esso-carwash. Wij wassen je auto grondig met speciaal ontwikkelde zeep die vuil en zout voorzichtig van de lak verwijdert. De hogedrukspoeling laat je auto weer helemaal glanzen.

 • Esso_Synergy_Canopy

  Stations die ontworpen zijn voor elk soort bezoek

  Gebruik onze Brandstofzoeker om het voor jou meest geschikte station te vinden.

 • Esso_Card

  Haal meer uit de Esso Card™

  Ontdek hoe we kunnen helpen om tijd en geld te besparen met Esso Card™.

*De bevindingen zijn gebaseerd op (1) het testen van voertuigmotoren, intern of door een derde partij; en/of (2) overheidspublicaties; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. De vergelijking is gebaseerd op het verschil met benzine zonder toevoegingen. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals motortype, rijstijl en eerder gebruikte brandstof.

**Esso Synergy Supreme+ benzine claims zijn gebaseerd op (1) tests van voertuigmotoren, intern of door een derde partij; en/of (2) overheidspublicaties; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. Esso Synergy Supreme+ benzine heeft een nieuwe formule en twee keer zoveel additief, in vergelijking met Esso Synergy Euro benzine. De claims zijn relevant voor de prestaties van de Esso benzine die verkocht wordt bij geselecteerde Esso stations in Nederland. Lees ook de informatie van je autofabrikant over octaaneisen. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, de rijstijl en eerder gebruikte brandstof.

***Bevindingen zijn gebaseerd op tests met dieselvoertuigen die gekocht zijn op de tweedehandsmarkt in het Verenigd Koninkrijk, onafhankelijk getest door Mahle (UK). Het brandstofverbruik werd vastgesteld in de staat waarin de auto’s bij aankoop verkeerden. Bij de test reden de auto’s 4000 km op Esso Synergy Diesel. De verbetering in brandstofverbruik bedroeg tot 26,1 km met een gemiddelde verbetering van 16,8 km per tank. De gemiddelde afstand was 579 kilometer per volle tank. Dat is een toename in efficiëntie van maximaal 2,8%, wat neerkomt op een waarde van 4 cent per liter, gebaseerd op de minimumprijs van € 1,446 per liter bij een 50 liter tankbeurt.
De gestelde prijs is theoretisch en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Brandstofverbruik kan variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, rijstijl en eerder gebruikte diesel. Alle hierin gebruikte handelsmerken zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Exxon Mobil Corporation of een van haar dochterondernemingen.

****Esso Synergy Supreme+ dieselclaims zijn gebaseerd op (1) tests van voertuigmotoren, intern of door een derde partij; en/of (2) overheidspublicaties; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. Esso Synergy Supreme+ Diesel heeft twee keer zoveel reinigingsmiddel in vergelijking met Esso Synergy Diesel. De claims zijn relevant voor de prestaties van Esso Diesel die verkocht wordt bij geselecteerde Esso stations in Nederland. Lees ook de informatie van je autofabrikant over octaaneisen. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, de rijstijl en eerder gebruikte brandstof.

† CO2-emissiereductie houdt rekening met de productie en het gebruik van de brandstof. Verwachte potentiële CO2-besparing tot 19,5% voor Esso Diesel Blue met 30% waterstofbehandelde olie, geproduceerd uit afgewerkte olie om mee te koken, vergeleken met conventionele diesel met tot maximaal 7% vetzuurmethylester (FAME). De berekening is gebaseerd op de in EU-richtlijn (EU) 2018/2001 beschreven methodologie en bevat bijdragen van N2O en CH4, uitgedrukt in CO2- equivalente emissies. Bezoek esso.nl/dieselblue voor volledige details. Alle hierin gebruikte handelsmerken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Exxon Mobil Corporation of van een van haar dochterondernemingen. Esso Nederland BV, Postbus 1, 4803 AA Breda.