een snelweg op het platteland bij zonsondergang

Esso Synergy™ brandstoffen

Onze Esso Synergy diesels

Ontdek met hoeveel aandacht voor detail onze brandstof ontwikkeld wordt.

een vrouw gebruikt de pomp in een Esso-station
Het is avond. Een witteauto met 3 fietsen achteraan staat naast de pomp.
Twee cirkels met de twee soorten Synergy-brandstoffen

Tips

Houd je kofferbak en achterbank vrij van onnodige ballast. Rijden met gereedschap of volle sporttassen kunnen je auto aanzienlijk zwaarder maken. Hierdoor moet je motor harder werken en verbruikt hij meer brandstof.
Het is een goede gewoonte om zo snel mogelijk naar een hogere versnelling te schakelen. Hogere versnellingen zijn zuiniger qua brandstofverbruik.***
Rijd met een gelijkmatige en aangepaste snelheid waar mogelijk – rijden op hoge snelheid verbruikt meer brandstof dan rijden op lage snelheid. Vergeet niet dat telkens als je versnelt of plotseling remt, je motor waarschijnlijk meer brandstof verbruikt en meer CO₂ produceert.
Anticipeer zo veel mogelijk op de doorstroming van het verkeer, zodat je niet onnodig hoeft te remmen en op te trekken. Dit helpt om soepeler te rijden en dus je brandstofverbruik en CO₂- uitstoot te verminderen.
Samen reizen betekent één auto minder op de weg. Zo help jij mee om zowel files als jouw brandstofverbruik terug te dringen en deel je ook nog eens de brandstofkosten!
nachtelijk panorama van een grote stad
 • Het dak van een Esso-station onder een blauwe hemel

  Stations die ontworpen zijn voor elk soort bezoek

  Gebruik onze Brandstofzoeker om het voor jou meest geschikte station te vinden.

 • Een Esso Express-station

  Kwaliteitsbrandstof voor een lage prijs

  Ontdek meer over onze Esso Express stations.

 • De Esso Card™ in oranje en paars

  Haal meer uit de Esso Card™

  Ontdek hoe we kunnen helpen om tijd en geld te besparen met Esso Card™.

 • A yellow bag, filled with products you can buy at high-street shops

  Zakken vol verrassingen dankzij Esso Extras

  Meer informatie over ons spaarprogramma.

*Bevindingen zijn gebaseerd op tests met dieselvoertuigen die gekocht zijn op de tweedehandsmarkt in het Verenigd Koninkrijk, onafhankelijk getest door Mahle (UK). Het brandstofverbruik werd vastgesteld in de staat waarin de auto’s bij aankoop verkeerden. Bij de test reden de auto’s 4000 km op Esso Synergy Diesel. De verbetering in brandstofverbruik bedroeg tot 26,1 km met een gemiddelde verbetering van 16,8 km per tank. De gemiddelde afstand was 579 kilometer per volle tank. Dat is een toename in efficiëntie van maximaal 2,8%, wat neerkomt op een waarde van 4 cent per liter, gebaseerd op de minimumprijs van € 1,446 per liter bij een 50 liter tankbeurt.
De gestelde prijs is theoretisch en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Brandstofverbruik kan variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, rijstijl en eerder gebruikte diesel. Alle hierin gebruikte handelsmerken zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Exxon Mobil Corporation of een van haar dochterondernemingen.

**Esso Synergy Supreme+ dieselclaims zijn gebaseerd op (1) tests van voertuigmotoren, intern of door een derde partij; en/of (2) overheidspublicaties; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. Esso Synergy Supreme+ Diesel heeft twee keer zoveel reinigingsmiddel in vergelijking met Esso Synergy Diesel. De claims zijn relevant voor de prestaties van Esso Diesel die verkocht wordt bij geselecteerde Esso stations in Nederland. Lees ook de informatie van je autofabrikant over octaaneisen. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, de rijstijl en eerder gebruikte brandstof.

***Europese Commissie
Een initiatief van FuelsEurope en de Europese Commissie http://www.savemorethanfuel.eu